2009-11-02

Smart magasin för dagvatten och fördröjning

Produktbild från företaget ViaCon AB - Smart magasin för dagvatten och fördröjning

ViaCon introducerar OBlock på den svenska marknaden. QBlock är ett nytt system avsett som dagvatten- och fördröjningsmagasin och ersätter traditionella stenkistor eller magasin fyllda med makadam. Maximal hålrumsvolym är 95% vilket innebär att man spar mer än 2/3 av ytbehovet jämfört med en traditionell anläggning av makadam.

Användningsområdena är allt från infiltrationsanläggningar till brandvattendammar och produkten är även godkänd för dricksvattenapplikationer.

QBlock systemet finns tillgängligt i flera varianter beroende på belastningskrav. Produkten är TÜV-godkänd och är extremt stark upp till SLW60. Tack vara QBlocks unika konstruktion är det möjligt att placera modulerna i både vertikal och horisontell riktning. De viktigaste parametrarna är mängden nederbörd, storlek på avvattningsyta samt jordtyp.

Installationen av QBlock är både snabb och enkel tack vare produktens låga vikt och enkla anpassning i storlek. Blocken kan från standardstorleken enkelt kapas med en vanlig handsåg eller motorsåg till önskad storlek för att sedan enkelt läggas på plats. Alla ändringar och anslutningar görs med standardverktyg och det behövs inga låselement för installationen.

För ytterligare upplysningar
Johannes Lager, Produktchef VA, ViaCon AB, 0510-89637
Peter Lager, VD, ViaCon AB, 0510-89635

Information om företaget: ViaCon AB