2009-07-13

Flexibla matartunnlar för gruvindustrin

Produktbild från företaget ViaCon AB - Flexibla matartunnlar för gruvindustrin

Matartunnlar är en viktig del i gruvindustrin för en fungerande drift. Tunnlarnas konstruktion och utformning skall vara anpassade till omgivningen och utformade efter de behov som produktionen kräver. Under många år har ViaCon levererat specialanpassade matartunnlar till den svenska och europeiska gruvindustrin. Tunnlarna tillverkas i korrugerat stål som varmförzinkas och kan dimensioneras för mycket stora överfyllnadslaster.

Utformningen av tunnlarna är alltid unik utifrån vilken funktion de skall ha samt förutsättningarna där de skall installeras. Tunnlarna kan byggas både cirkulära och lågbyggda. I samarbete med kunden anpassas matartunneln med infästningar för transportband så att monteringen går smidigt och snabbt. Anpassning och montering av inmatningstrattar kan göras efter önskemål liksom inspektionsluckor och dörrar. Tunnlarna kan även förses med infästning för kabelstegar, belysning mm efter kundens önskemål.

Utmärkande för ViaCons matartunnlar är den korta byggtiden. Ofta levereras tunnlarna i färdigmonterade delar som skarvas på plats vilket gör att montagetiden minimeras. Tunnlarna kan efter avslutad drift demonteras och modifieras för en ny installation någon annanstans eller förlängas vid behov.

Information om företaget: ViaCon AB