2015-11-10

Armatec AB har förvärvat SGP Varmeteknikk AS

Produktbild från företaget Armatec AB - Armatec AB har förvärvat SGP Varmeteknikk AS

Armatec AB, som ingår i Ernströmgruppen, har förvärvat 100 % av aktierna i SGP Varmeteknikk AS som en följd av avsiktsförklaringen som kommunicerades den 1 juli 2015. Tillträdesdagen var den 4 november 2015.

Det norska teknikhandelsföretaget SGP Varmeteknikkgrundades redan 1929 och är idag marknadsledare inom produkter och system för vattenburen värme, till exempel värmepannor, fjärrvärmerör och fjärrvärmecentraler. SGP-gruppen med dotterbolag omsätter drygt 125 MNOK och har ett trettiotal medarbetare.

SGP är distributör av Alfa Lavals produkter för fjärrvärmeapplikationer i Norge. Det innebär att Armatec i och med förvärvet av SGP kan erbjuda produkter från Alfa Laval på samtliga nordiska marknader där Armatec finns: Danmark, Finland, Norge och Sverige.

Armatec är sedan tidigare starka i Norge inom industri, olja och gas, och SGPs norska verksamhet påminner mycket om Armatecs svenska VVS-affär. Det gör att Armatec nu får ett komplett erbjudande även i Norge inom vatten, värme, kyla och process.

”Vår strävan är att Armatec ska vara ett heltäckande nordiskt företag för kunder som behöver färdiga system, funktionslösningar och produkter inom flödesteknik”, säger Eva Karlsson, vd för Armateckoncernen. ”Förvärvet av SGP är ett naturligt steg i vår fortsatta expansion och vi ser att det kan ge flera positiva effekter både externt och internt.”

”Från vårt håll ser vi att Armatec i betydlig grad stärker SGPs produktutbud och konkurrenskraft på den norska marknaden och jag ser fram emot att vidareutveckla SGP på den norska marknaden, säger Jo Helge Gilje, vd för SGP. ”Den ökande globaliseringen och de ökande krav som ställs på leverantörer på VVS-marknaden gör att jag är övertygad om att det är viktigt för våra kunder att SGP blir starkare och att vi kan bli ännu bättre på att stödja våra kunder på den norska marknaden för värme och kylaprodukter för vattenburen värme, avslutar Jo Helge Gilje.

Nuvarande ledning inom SGP kommer att fortsätta driva verksamheten.

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Karlsson 
Vd Armateckoncernen 
T +46 31 890 190 
E-post:eva.karlsson@armatec.se

Jo Helge Gilje
Daglig Leder SGP
T +47 918 15 321
E-post: jhg@sgp.no

Information om företaget: Armatec AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk