2015-06-16

Fontän till multifunktionellt torg i Täby!

Produktbild från företaget BG Byggros AB - Fontän till multifunktionellt torg i Täby!

Täby torg är ett s.k. Multitorg på 10 000 m² där man ena dagen kan ha konserter för att dagen efter ha en stor öppen plats med bl.a. markfontän som berikar tillvaron för de besökande. Fontänen uppmuntrar till lek och ger en plats för ro och sinnesfrid, en plats som passar alla åldrar.

Tekniken bakom fontänen är rätt omfattande och i vissa delar ganska avancerad, den kräver återledning av vatten, överflödesskydd samt filtrering och rening. Jonas Hallin som idag jobbar på Byggros påbörjade fontän-projektet redan i sin tidigare anställning på Tyréns. I projektet har Jonas jobbat tillsammans med Marie Anderson som är VA-projektör på Tyréns.

Jonas Hallin: -Den största utmaningen med detta projekt var att leda ”hem” vattnet tillbaka från fontänen till magasinet som står nere i garaget under köpcentret. Eftersom vi hade begränsat med djup att jobba med så fick Marie kämpa en stund med rören i marken. I teknikrummet står pumpar och filteranläggning, en ganska ovanlig lösning är att vi har använt en automatisk grovrens som själv kastar det filtrerade ”skräpet” i ett kärl utanför magasinet som sedan driftpersonalen lätt kan tömma.

Byggros kan hjälpa Er med projektering och systemlösningar för alla sorters fontäner. Har du en idé på hur du vill att just Er fontän installation ska se ut, kontakta oss så gör vi verklighet av din idé!

Information om företaget: BG Byggros AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk