2009-07-10

Innovation lockade storföretag – MT-Svets inleder samarbete med Hultafors

Produktbild från företaget MT-Svets AB - MT-Svets inleder samarbete med Hultafors

Familjeföretaget MT-Svets AB har uppfunnit två nya verktyg för att enkelt och säkert utföra målningsarbeten på stege. Produkten är specialutformad för att hänga målarbukar på sidan av stegen, som därmed skapar fria händer.

– Allt började med att jag själv ville lösa ett problem när jag skulle måla ett fönster på villan. Det var svårt att balansera med en 1-litersburk i ena handen, penseln i den andra och samtidigt hålla sig i stegen berättar Anders Örnvinsson som är en av innovatörerna och VD för MT-Svets AB i Grimslöv utanför Växjö.

Företaget är specialiserade på legotillverkning av produkter i metalltråd, vilket gör att innovationen kommer att tillverkas i egen regi. Från idé till verklighet har gått snabbt och inom kort kommer produkterna kunna köpas i butiker i hela Norden.

– Vi har nyligen inlett ett samarbete med en aktör som vi finner mycket stark inom produktområdet. Hultafors AB ska marknadsföra och sälja produkterna åt oss genom sitt återförsäljarnät vilket innefattar flera stora butikskedjor och fackbutiker i Norden, säger Johan Örnvinsson, Marknadsansvarig på MT-Svets AB.

– Det känns mycket roligt att kunna lansera egna produkter på marknaden och framför allt i samarbete med ett så välkänt och gediget företag som Hultafors AB, avslutar Anders Örnvinsson.

Information om företaget: MT-Svets AB

Sökresultat för
”5563547347” MT-Svets AB