2008-08-12

Jordresistansmätare för högspänningsmaster med parallella jordanslutningar

Produktbild från företaget CA Mätsystem AB - CA6472 och CA6474

CA6472 Multifunktions Jordbrygga
CA6474 Adapter för jordmätning på högspänningsmaster

CA6472 Multifunktions jordbrygga
Multifunktion jordbrygga för enkel mätning av jordtag. Den är pålitlig, med mycket hög känslighet och hög noggrannhet. Dessutom med bakgrundsbelyst display och minne för mätningar. Med funktioner för att mäta jordtags- jordpotential- samt kontinuitetsmätning och dessutom jordkoppling och jordresistansmätning.

Tack vare den unika funktionen med selektiv jordmätning med 4 jordpett och 2 slingtänger, kan man enkelt och snabbt mäta på system med parallella jordanslutningar.

Det nya mätkonceptet med CA6472
Till skillnad från traditionella jordbryggor analyserar CA6472 frekvensen på jordsystemet. Den använder ett mätområde med en frekvens från 41 upp till 5078Hz, det sveps automatiskt för att få den stabilaste frekvensen vid mätning. Det är även möjligt att under mätning ändra frekvensen manuellt för att se om det är en resistans eller impedans som mäts.

Genom att använda en högfrekvent mätsignal ges möjlighet att analysera hur jordsystemet uppför sig i händelse av ett blixtnedslag.

Levereras med manual, laddare, mjukvara samt USB kabel.

Adapter CA6474
Används tillsammans med CA6472 för att mäta och analysera en masts jordresistans. Även om jordsystemet har parallella jordanslutningar kan man mäta på enbart en enskild mast.

Jordmätning på master
Jordmätning på master har fram till nu varit svårt men blir med denna utrustning noggrann och snabb, tack vare det unika konceptet med selektiv mätning och användandet av Ampflex flexibla slingtänger. Med ett mätområdet som mäter med en frekvensen, från 41 till5078 Hz kan en komplett analys av mastens jord göras, samt även hur mastens jord uppför sig i händelse av ett blixtnedslag.

Allt detta mäter du
Den totala jordimpedansen på linjen, resistansen på jordkabeln mellan masterna på linjen.
Den totala resistansen, samt resistansen på varje ben på den uppmätta masten.

Levereras med adapter CA6474 samt 4 st Ampflex om 5m samt anslutningskablar till CA6474.

Komplett sats
CA6472 med tillbehör samt adapter CA6474 med 4 st Ampflex 5m, samt jordresistanssats med 4 spett och 4x100m ledning, väska och måttband.

Utbildning
CA Mätsystem anordnar företagsinterna utbildningar om jordtagsmätning.

Information om företaget: CA Mätsystem AB