2008-10-14

FLIR Systems lanserar en helt ny typ av värmekamera

Produktbild från företaget FLIR Systems AB - FLIR i5

Värmekamera i fickformat i en prisklass som öppnar nya möjligheter för hantverkare och småföretagare

Stigande energipriser, osunda inomhusmiljöer och ett kontinuerligt behov av underhåll inom industri och fastigheter ökar efterfrågan på lätthanterliga mät- och inspektionsinstrument till konkurrenskraftiga priser.
För att möta denna efterfrågan introducerar FLIR Systems, världsledande leverantör av värmekameror, FLIR i5, en mycket användarvänlig, liten, lätt och prisvärd värmekamera.

En värmekamera hittar och mäter beröringsfritt temperatur på stora ytor åt gången. Genom att använda en värmekamera i elektriska, mekaniska eller byggapplikationer kan man till exempel upptäcka dolda fel, identifiera fuktskador och läckage eller se elektriska fel och överhettningar. En värmekamera är alltså en god hjälp för att undvika kostsamma driftstopp och minimera energiförluster. FLIR i5 är den första värmekameran på marknaden i sitt slag med tanke på vikt, storlek, funktionalitet och inte minst pris! Dess vikt på 340 g och längd på 22 cm gör FLIR i5 till den lättaste och mest kompakta värmekameran i sin klass!

FLIR Systems har radikalt förenklat användandet av värmekameror. Att använda FLIR i5 är inte mycket svårare än att använda en vanlig digitalkamera! FLIR i5 skapar värmebilder i JPEG-format som innehåller temperaturuppgifter och kan lagras internt i kameran eller externt på dator där de kan analyseras i efterhand.

FLIR i5: liten, lätt och användarvänlig
Med nya FLIR i5 har FLIR Systems markant förändrat prisbilden för värmekameror: FLIR i5 är producerad inom EU och har ett listpris på 23 500 kr exklusive moms. FLIR i5 säljs via ett brett återförsäljarnät över hela världen.

FLIR i5 mäter beröringsfritt temperatur upp till +250°C och upptäcker temperaturskillnader så små som 0.10° C, vilka visas på kamerans tydliga 2.8” LCD display. Temperaturområdet passar de flesta elektriska och mekaniska applikationer liksom byggapplikationer. Batteriet räcker till 5 timmars kontinuerlig drift.

FLIR i5 levereras med FLIR QuickReport (en programvara för bildanalys och för att enkelt skapa rapporter i PDF-format), ett 512 MB mini SD-kort, ett Li-Ion batteri med laddare, USB-kabel, handledsrem och manual (manualen är översatt till 21 språk).

”Att utveckla FLIR i5 har krävt all den erfarenhet som samlats hos oss genom våra över 40 år på marknaden” säger Arne Almerfors, VD för FLIR Systems Termografi Division.”FLIR i5 är ett välkommet inslag i vår redan tidigare breda produktportfölj och förstärker ytterligare vår position som marknadsledande på värmekameramarknaden.”

Information om företaget: FLIR Systems AB