2008-10-14

En ny generation lätta och kompakta värmekameror

Produktbild från företaget FLIR Systems AB - FLIR i50

Ny robust modell med inbyggd digitalkamera och Bild-i-Bild Fusion-funktion utökar FLIRs sortiment av kompakta värmekameror med pris från 23 500 kr, exkl. moms*.

Allt fler går över till att använda värmekamera vid inspektioner och det är lätt att förstå varför. Med en värmekamera går det att se fel och problem som är omöjliga att se med blotta ögat. Det betyder helt enkelt snabbare och mer effektiv felsökning. Marknadsledande FLIR Systems har kraftigt bidragigt till att möjliggöra användandet av värmekameror i industrin genom att utveckla kameror som är konkurrenskraftiga både vad gäller pris och funktion!

FLIR kan nu erbjuda ett komplett produktsortiment alltifrån instegsmodeller för nya värmekameraanvändare till mer avancerade kameror. Nya FLIR i50 är tänkt för användaren som kräver en hög upplösning och många funktioner och som har behov av att dokumentera fel. Utmärkande för i50 är det enkla användandet, den låga vikten, kompakta formatet och förhållandet pris/funktion. FLIR i50 blir den mest avancerade kameran i FLIRs sortiment av kompakta värmekameror som börjar med lilla FLIR i5.

FLIR i50 är ett kraftfullt instrument med ett flertal olika mätfunktioner. Den har en 140 x 140 IR-upplösning och hög termisk känslighet. Modellen är den första av FLIRs kompakta värmekameror som är utrustad med en inbyggd digitalkamera på 2,3 megapixel. För att underlätta sparandet av bilder och överföring till dator kan FLIR i50 spara upp till 1000 standard jpeg bilder på ett micro-SD-kort. Det betyder att bilderna går att se även i vanliga, standard bildbehandlingsprogram. Galleriet med indexbilder ger en komplett översikt över bilderna i kameran.

Men det som verkligen skiljer FLIR i50 från motsvarande värmekameror på marknaden är att all denna funktionalitet ryms i en kompakt kamera som bara väger 600 g!

Andra funktioner på den nya kameran är Bild-i-Bild Fusion som visar en värmebild placerad ovanpå ett digitalfoto av mätobjektet. Den har också en inbyggd laserpekare och LED-lampor som förbättrar bildkvaliteten på digitalfotot på platser med dåliga ljusförhållanden.

FLIR i50 är, liksom de flesta modeller i sortimentet, IP54-klassad, vilket gör den användbar i tuffa industriella miljöer. FLIR i50 är utvecklad och tillverkad hos FLIR Systems i Danderyd. Här tillverkas detektorn, linser liksom elektronik och programvara. Detta helhetsgrepp över utveckling och produktion är en bra garanti för pålitliga produkter av hög kvalitet.

Vem kommer att ha användning för nya FLIR i50?
"FLIR i50 har mängder av användningsområden", säger Karsten Eggert, Vice President Sales & Marketing EMEA. "Nu för tiden används en värmekamera inte bara till förebyggande underhåll och schemalagda inspektioner av elektriska installationer eller mekanikutrustning". "Den är helt enkelt oumbärlig för alla som behöver lokalisera ett systemfel genom temperaturmätning och som vill säkerställa maximal effektivitet och säkerhet i produktionen med minimal energiförbrukning."

*Rekommenderat återförsäljarpris

Information om företaget: FLIR Systems AB