2011-06-13

SSAB Oxelösund inför Rondsystemet IntelaTrac för ökad produktionstillgänglighet

Intertechna AB har fått en order på ett handdatorbaserat rondsystem, IntelaTrac, för att ytterligare höja produktionstillgängligheten på SSAB Oxelösund.

De flesta anläggningar brottas idag med svårigheter att uppnå ökad produktion med bibehållna eller minskade resurser.

- Ronder och inspektioner blir en allt viktigare del i arbetet för att öka produktionen och minska risken för störningar. Med IntelaTrac optimeras ronderna, mätresultaten kan snabbt analyseras och problem kan upptäckas i ett tidigt skede säger Erik Blomqvist på Intertechna.

- Med IntelaTrac ska SSAB ytterligare stärka sitt fokus på produktionstillgänglighet. Vi utbildar nu 40 personer i att rondera med handdator och räknar med att snabbt vara igång med effektiv rondering, säger Peter Johansson ansvarig för införandet vid SSAB Oxelösund. IntelaTrac systemet ska fungera som en informationsbank och ett hjälpmedel att förutse och förebygga oplanerade produktionsstopp.

Om SSAB

SSAB är en världsledande leverantör av höghållfasta stål. Koncernen omsatte år 2009 ca 29,8 miljarder kronor. SSAB har 8 700 anställda i över 45 länder och har produktionsanläggningar i Sverige och USA.
SSAB i Oxelösund har en integrerad process från järnråvara till färdig grovplåt. Plåtarnas tjocklek kan variera mellan 3–170 mm med bredder upp till 3,5 m.
SSAB Oxelösund har ca 2 570 anställda och tillverkar produkter med varumärkena Armox, Hardox, Toolox och Weldox

Information om företaget: Intertechna AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk

Sökresultat för
”5561936757” Intertechna AB