2008-11-10

M10 Power – en avgörande fördel

Produktbild från företaget Solectro AB - M10 Power

Maskinen kombinerar produktivitet och flexibilitet.

M10 Power är en treaxlig CNC-maskin som erbjuder högeffektiv bearbetning med små verktyg, höga spindelvarvtal och minimal strömförbukning.

Maskinen är speciellt framtagen för bearbetning av platta material i aluminium och plast. Arbetsbordet i massiv granit säkerställer drift med minimala vibrationer vid fräsning och höga accelerationer.

Precisions högfrekvenspindel med HSK-E25-kona och varvtal upp till 40 000 varv/minut möjliggör hög spånavverkning och låga skärkrafter.

Ett generöst arbetsområde på 700 x 1000 x 240 mm i X-/Y-/Z-axeln och ett ställområde på 1910 x 1950 x 2065 mm (B x H x D).

Maskinen är som standard utrustadmed en nyutvecklad vakuum-spännteknik för högahållkrafter ochytterst kortaställtider.

Integrerat finns också en X/Y/Z-mätprobe med vilken man automatiskt ställer in noll- och referenspunkt. Styrning av maskinen sker på PC-basis med stort RAM-minne, ethernet och USB-kommunikation.

Maskinen uppfyller enkelt lönsamhetskrav som låg driftskostnad, vid 80 % belastning drar maskinen endast 4kW. Minimalmängd av kylsmörjning som arbetar fördröjningsfritt minskar rengörings- och avfallshantering. Ur ekologisk synpunkt har M10 Power en särskilt god position på marknaden.

Maskinen kan utrustas med upp till fem axlar (option).

MaskinenM10 Power har hög dynamik och hastighet vilket tillåter mycket mångsidig insats i den industriella serieproduktionen:
• Högeffektiv aluminiumfräsning
• Höghastighetsbearbetning av frontplattor och rack
• Snabb 3D rapidprototyping i alla gängse material
• Efterbearbetning faller bort genom ren och gradfri bearbetning

M10 Power håller hög tillverkningskvalitet och lågstyckkostnad.

Information om företaget: Solectro AB