2009-01-15

Roterande programmerbar sensor med Halleffekt med möjlighet till dubbla utgångar

Produktbild från företaget Elwia, AB - SRH500P

Ny generation av roterande positionssensorer med möjlighet till dubbla utgångar.

Penny & Giles Controls Ltd, har lanserat sin mest konfigurerbara roterande sensor någonsin i och med SRH500P. En från fabriken programmerbar sensor för användning i extrema miljöer som ger OEM-kunder ett brett urval av parametrar så att givaren kan konfigureras perfekt för att passa era behov.

Baserat på halleffektteknik så givaren kan fungera vid mycket höga vibrationer utan försämring av givaren.

Givaren är mycket resistent mot stötar och vibrationer vilket gör den idealiskt för t.ex. tunga arbetsfordon. Exempelvis styrplatsen, fjädringssystem och lyftsystem på t.ex. jordbruks-och anläggningsfordon.

Sensorn fungerar med antingen en 5Vdc reglerad eller 9-30Vdc oreglerat strömförsörjning och kan levereras programmerat med någon av 341 olika vinklar från 20 grader upp till 360 grader. Givaren har 12 bitars upplösning (0,025%) över det valda mätområdet och för enkel konfiguration är den tillgänglig med enkla eller dubbla analoga signaler (0,5 till 4.5Vdc) eller digitala (PWM) utgångar. OEM-kunder anger mätområdet och medsols eller motsols riktning. Går att få med dubbla banor för oberoende mätningar.

SRH500P är enkel att installera och har mycket låg brussignal, mindre än 1 mV rms vilket innebär att ingen ytterligare filtrering krävs på utsignalen. Det är mekaniskt utbytbara med Penny & Giles Controls Ltd SRS880 och SRH880 roterande givare vilket gör det möjligt för befintliga användare att uppgradera till en betydligt mer sofistikerade givare med en mycket större grad av kontroll. Sensorn är tillverkad av gjuten marin aluminium. Huset har 88 mm diameter och 12 mm axeldiameter.

• Arbetstemperaturområde: -40° till 140°C (vid inspänning 5Vdc).
• Skyddsklass: IP69K med kabel alternativ D, för ökat skydd i tuffa miljöer och förhindrar inträngning av damm och vatten.

SRH500P Contactless Rotary Sensor (PDF)

Information om företaget: Elwia, AB