2013-12-27

Interfloras internetförsäljning slog rekord under julhandeln

Produktbild från företaget Interflora AB - Interfloras internetförsäljning slog rekord under julhandeln

Julen 2013 var en extra blomstrande högtid för Interflora, då företaget slog försäljningsrekord på sin e-handelssida Interflora.se. På Interflora.se beställs Blommogram som sedan levereras över hela landet av Interfloras ca 750 ombud.

-  Julen 2012 var också en rekordjul så det är med stor glädje vi nu kan konstatera att vi fått äran att hjälpa ännu fler personer att uppvakta med Blommogram i år, säger Interfloras VD John Lilja.

Utvecklingen av internethandeln har under de senaste åren stått högt på Interfloras dagordning. Detta arbete har bland annat resulterat i en ny lättshoppad mobilsajt, något som VD John Lilja ser som ett naturligt steg i e-handeln:

-  Sakta men säkert börjar folk nyttja även mobiltelefoner och surfplattor för att e-handla och skicka Blommogram och då gäller det att vi är beredda med en lättnavigerad och bra sajt, säger John Lilja. Vi var en av de allra första allra första att bedriva e-handel i Sverige, så för oss är det viktigt att ligga på topp!

Julen är, tillsammans med Alla hjärtans dag i februari och Mors dag i maj, den största högtiden för blomsterförmedling. I år har Interflora.se satsat på bannerannonsering på utvalda samarbetssajter, och har även kommunicerat glädjen med julblommor i de egna kanalerna – bland annat företagets aktiva Facebooksida, som under hösten rankats som en av Sveriges mest engagerande Facebooksidor.


Information om företaget: Interflora AB

Nyheten presenteras i samarbete med MyNewsdesk