2010-12-16

Tidningsdistribution följs online med DMC Mobile

Nu kan bl.a. Sveriges största gratistidning följa sin distribution online. Handdatorlösningen DMC Mobile används av svenska distributörer för att öka leveransflexibiliteten och säkerställa att tidningarna får tillgång till viktigt beslutsunderlag i realtid.

DMC Mobile har tagits fram gemensamt av GSS AB, företaget bakom upplage- och distributionssystemet DMC, och DataFångst Svenska AB.

– Största utmaningen var att hitta en dator som inte bara är lätt att använda och snabb, utan också klarar den tuffa miljön, säger Jonas Helm, Vd för GSS AB. Tidningsdistribution sker ju främst på natten under praktiskt taget alla väderförhållanden och då måste datorn klara att tappas i marken, också om den är täckt av snö.

Det gemensamma valet blev därför en Intermec CN50, en liten och lätthanterlig handdator med 3,75 G dataöverföring som är speciellt framtagen för fältarbete. Med hjälp av handdatorn kommunicerar chauffören med DMC; körlistor laddas ner, leveranser kvitteras via den automatiska GPS-funktionen, returer och serviceärenden rapporteras in i realtid. Skulle handdatorn sakna täckning lagras informationen i handdatorns lokala databas till dess att det är möjligt att genomföra överföringen.

– DMC Mobile medför flexiblare leveranser eftersom ändringar, till skillnad mot när man använder utskrivna körlistor, numera kan göras in i det sista. Dessutom så uppskattas lösningen av chaufförerna som nu rapporterar in returer och serviceärenden direkt, istället för att göra det efter avslutad distribution, säger Jonas Helm.

DMC Mobile ingår i DMC erbjudandet till alla gratistidningar.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Jonas Helm, Vd GSS AB
Tel. +46 31 761 66 50
e-mail: jonas@gssab.se
Amanda Linninger, Sales & Marketing Manager
Tel. +46 709 70 07 54
e-mail amanda@gssab.se

Ladda ner nyheten här

Information om företaget: Zetes AB