2009-12-17

Polykemi satsar på nya miljövänliga Stilltruckar!

Produktbild från företaget Still Sverige AB - Polykemi satsar på nya miljövänliga Stilltruckar!

Den nya miljövänliga truckparken är på plats utanför Polykemi AB i Ystad.

Polykemi AB, med huvudkontor i Ystad, är tillverkare av kundanpassade plastcompounds som säljs över hela världen. Företaget står för god kvalitet i kombination med miljömedvetenhet. Nu går Polykemi emot finanskrisen och investerar omkring 6 miljoner kronor i tretton nya eltruckar.

- Vi har bytt ut samtliga truckar på Polykemi. Det finns inga som längre går på fossilt bränsle. Nu är det enbart miljövänliga eltruckar som gäller. Vi sparar oerhört mycket energi samtidigt som vi bidrar till en bättre miljö. Det här känns riktigt bra, säger Kristofer Malmberg där han står framför Polykemis helt nya truckpark!

Polykemis nya eltruckar är utrustade med Stills energisparsystem ”Blue-Q”. Beroende på truckens användning och utrustning kan man spara upp till 20 % av truckens energiförbrukning. ”Blue-Q” aktiveras med en enkel knapptryckning och sparar energi där den inte behövs t ex. kan strålkastare, lampor och värme stängas av om trucken står stilla en stund eller om föraren lämnar trucken.

- Vi vet att inköpen av 13 nya truckar kommer att betyda mycket för oss, även när det gäller ekonomin. Vi räknar med att spara in en hel del resurser och pengar även genom ett betydligt mindre underhåll av truckarna, säger Kristofer Malmberg.

- För oss är det också oerhört viktigt att våra truckförare får en optimal förarmiljö. Här blir det mindre vibrationer. Dessutom slipper förarna tunga lyft vid bränslepåfyllning. Istället för att behöva lyfta tunga gasolbehållare byter vi batteriet. Det går dessutom snabbare, berättar Kristofer Malmberg på Polykemi.

För mer information, gå in på: www.still.se

Information om företaget: Still Sverige AB