2006-12-20

Ökad precision och minskad risk för objektträff vid genomborrning

Hilti lanserar PX10 Transpointer

Under de senaste åren har Hilti satsat mycket på att utvidga sitt lasersortiment och programmet täcker applikationer från installation inomhus till utschaktning av schakt och grunder. Hilti lanserar nu PX 10 transpointer - som består av en sändare och en mottagare som möjliggör överföring av referenspunkter genom väggar och tak upp till en tjocklek av 1,35 meter.

– Det är långt ifrån bara professionella användare av diamantborrutrustning som värdesätter den enorma tidsbesparing och precision som nås med ett instrument som PX 10. Vi har märkt ett stort intresse även från VVS- och elföretag. Alla de byggföretag som utför olika typer av genomborrningar kommer snabbt till insikt att PX 10 är ett säkert sätt att få borrhålet rätt – även på andra sidan väggen eller golvet säger Patric Sandblom, produktchef på Hilti.

PX 10 har en medföljande häftmassa som gör det möjligt att enkelt fästa sändaren mot underlaget där det givna ingångs- eller utgångshålet är. Mottagaren hittar därefter målet på andra sidan väggen eller golvet och magnetisk fältspårning fastställer att sändaren är i centrum med mottagaren.

– PX 10 möjliggör att helt eliminera pilot- och felborrningar. Vid borrning snett uppifrån eller nerifrån visar PX10 vilken lutning användaren ska borra. Är lutningen till exempel 15 grader kan man ställa in sändaren på önskad lutning och därmed hitta rätt på andra sidan väggen. Den fungerar också bra om borrningen sker utifrån ett hus och ned i källaren eller mellan två våningsplan, förtydligar Patric Sandblom.

PX 10 Transpointer är damm och vattenskyddad (skyddsklass IP 56) och levereras i verktygslåda med batterier och handledsremmar. Som alla laserprodukter omfattas PX 10 av Hilti Lifetime Service.

Information om företaget: Hilti Svenska AB