2004-12-22

Ta med lyftkranen in!

Produktbild från företaget Brubakken AB - Minilyftkran

Här är världens mest kompakta mobilkran. Den är så liten att den går igenom en vanlig dörrpost – ändå kan den lyfta 3 ton och upp till åtta meter! Nu lanserar Liftbolaget det lilla kraftpaketet i Sverige. Det är en unik kran. Så heter den också Unic.

– Det här är ett tekniskt underverk med många olika användningsområden. Vi är övertygade om att den blir en stor framgång i Sverige, säger Stephan Larsson på Liftbolaget.

Minikranen är kompakt, ändå har den kapacitet och räckvidd som mycket större maskiner. Just formatet är en fördel där utrymmet är begränsat.

Unic utvecklades ursprungligen för trånga byggarbetsplatser i Japan. Kombinationen av innovativ design, avancerad tillverkningsteknik och moderna material gör kranen till en av de mest intressanta produkterna på marknaden. Nu kommer den till Sverige.

Trendig
Det är familjeföretaget Liftbolaget AB, med kontor i Gävle och Falkenberg, som nu släpper minikranen på den svenska marknaden. Kranen är fylld med senaste tekniken och bygger vidare på trenden med kompakta maskiner. Jämför till exempel med minigrävare och minidumpers.

Unic minikranar finns i fem olika modeller där de tre minsta är så kompakta att det går att ta in i vanliga hus. Trånga dörrposter är inget hinder då kranarna endast är 60 cm breda. De större modellerna är också kompakta, endast 1,38 m breda men med lyftkapacitet på hela tre ton och till en höjd på nära 16 meter!

Enkla att manövrera
Det kompakta formatet – aldrig tidigare har det tillverkats så små högkapacitetskranar – innebär också att de är lätta att transportera. För exempelvis uthyrningsfirmor betyder det enkel hantering där kunderna själva kan hämta kranarna och köra dem på släpvagn.

Att manövrera kranarna är också enkelt och säkert med exempelvis överlastskydd. Inget förarbevis eller körkort behövs och överallt i trånga utrymmen eller där det är dåliga markförhållanden är Unic den perfekta lösningen.

Unic Minikranar kommer att premiärvisas på mässan Byggmaskiner i Göteborg 8–11 mars 2005.

Information om företaget: Brubakken AB