2002-04-29

Ny IT-switch för "viktiga" anläggningar

Produktbild från företaget Harju Elekter AB - IT-switch

Ett säkert system med automatik att försäkra sin UPS-last !

Vi presenterar tillsammans med SOCOMEC-SICON en förenklad variant IT-SWITCH model S i 19" rack eller box utförande. Redan 1999 presenterade SOCOMEC sin första IT-Switch 16-32A, 1-fas baserat på den välkända LTM teknologin (lastomkopplings-
modul från 30 till 1800A) ifrån 1988 som är installerat i mer än 350 anläggningar över hela världen

De befintliga IT-SWITCH modellerna B i fast utförande och E i kassett utförande arbetar enligt samma höga tillgänglighet som LTM modeller gör bla.
- Dubblerad nätmatning vilket medför att anslutna system ej behöver dubbla nätanslutningar
- Automatisk transfer (programmerbar) vid alla avbrott oavsett nät, frekvensvariation, kortslutning eller felmanöver.
- Separation av olika laster vid kortslutning i en av lasterna och automatisk återgång vid upphörande av fel (programmerbar)
- Manuell transfer vid service, omkopplingar mm.
- Mimic panel med klar och tydlig indikering och manövrering av enheten
- Följer gällande standard vid omkoppling mellan matningarna för nät kvaliten.
- Anläggnings system som kan byggas till mycket hög tillgänglighet såsom 99.999999 %
- Avancerad kommunikation via TCP-IP, J-Bus/Modbus (BMC) eller TOP-VISION programmet som automatiskt rapporterar systemets status såsom log, larm, diagnostik. detta medför att IT-SWITCH har en hög tillförlitlighet och mycket lång tillgänglighetsfaktor, väsentligt bättre än redundanta UPS-system kan tillföra.

Den förenklade IT-SWITCH modell S är lika modell B förutom att man förenklat den på några väsentliga punkter för att reducera priset kraftigt till de anläggningsystem som inte kräver den fullt så avancerade omkopplings automatiken i modell B och E såsom
- Automatisk transfer dock ej programmerbar och endast en gång. - Ingen detektering av kortslutning på lastsidan.
- Kommunikation endast via reläkort ej J-Bus/Modbus (BMC) eller TOP-VISION

Samtidigt som den förenklade IT-SWITCH modell S nu lanseras till ett väsentligt lägre pris så har SOCOMEC erhållit de volymer på övriga modeller B och E som möjliggör en reducering av prisnivån om - 15-25% på dessa. Detta medför utökade ekonomiska möjligheter för alla driftansvariga att se över sina nuvarande anläggningar och komplettera dem.

I många år har SOCOMEC och SICON tillverkat och sålt UPS-system över hela världen. Tillsammans har företagen över 75-års erfarenhet av kraftelektronik och är sedan 1992 tillsammans såsom SOCOMEC-SICON gruppen och blev därmed en av Europas största tillverkare med en omsättning 2001 om 1.100 milj. SEK för UPS-system.

SOCOMEC-SICON har idag marknadens bredaste UPS-DC produktprogram alltifrån 320 VA till 6 x 800 kVA som marknadsförs och servas, Sverige av EPQ GRUPPEN (tidigare SEBAB) sedan 1991 med ett stort antal referensanläggningar.

Se mer på www.epq.se eller www.socomec.com

Information om företaget: Harju Elekter AB