2009-10-26

SG30 – stort mätområde i en kompakt design

Produktbild från företaget Lenze AB - SG30

SG30 för stora mätområden

Den slanka och kompakta designen av den trådstyrda om-kodaren SG30 samt dess mätlängd på 3 000 mm gör den predestinerad för användning i mycket utrymmesbegränsade situationer som de till exempel förekommer inom krantillverkning, där den främst används för att mäta positionen av kranens stödanordningar.

Det här speciella användningsområdet kräver system med ett litet fotavtryck, för att möjliggöra en enkel och kostnadseffektiv implementering av redundanta mätsystem. En annan fördel med SG30 är att arbetstemperaturområdet går upp till -40°C, vilket garanterar en tillförlitlig insamling av mätdata även i extrema situationer, som till exempel i vinterväder eller kalla klimat. Detta är till särskild fördel för krantill-verkare vars kransystem måste fungera i alla temperaturer och väder. Deras förväntningar tillgodoses även av fyra oberoende, förslutningsbara luftningshål för dränering av kondensat, som orsakas av varierande temperaturer.

Slutligen gjordes SG30:s konstruktion så robust som möjligt med hjälp av en kåpa av pressgjuten zink och ett fjäderhus av glasfiberarmerad plast. SG30 erbjuder möjligheten att välja mellan analog utsignal och CAN-buss.

SIKO representeras i Sverige av Lenze Transmissioner AB

Information om företaget: Lenze AB