2009-08-28

Ny elastomer för stora Rotex® kopplingar – Individuella segment i stället för kuggkrans

Produktbild från företaget KTR Sverige AB - Rotex®

Den flexibla klokopplingen Rotex® har i över fyrtio år blivit standard i oändligt många applikationer. Kopplingen har stegvis utvecklats genom alla år och nu presenterar KTR en nyhet för de stora Rotex® kopplingarna, Rotex® DZ: Nyheten i vår patenterade Rotex® DZ består i individuella segment som placeras mellan kopplingshalvornas klor. Denna nya design är standard för Rotex® 100 upp till Rotex® 180. Den fram till nu använda kuggkransen levereras fortfarande som special för dessa storlekar. Rotex® DZ segment tillverkas i de som standard använda Shore-talen 92 Sh-A och 95 Sh-A.

Den nya typen av individuella segment har särskilda fördelar vid montage resp. demontage i kombination med typ Rotex ® A-H delbara nav. Genom att skjuta åt sidan ett Rotex® A-H nav kan de individuella segmenten bytas med ett par enkla handgrepp.

En ytterligare fördel med de nya individuella segmenten är att alternativa produktionsmetoder kan användas. Detta resulterar i att priset för de nya Rotex® DZ har reducerats.

För mer information;
Besök vår hemsida www.ktr.com där katalog eller delar av katalog kan nedladdas.

Information om företaget: KTR Sverige AB